Πρόκειται για ένα πιάτο που όμοιο του δεν υπάρχει. Τα υγρά από τα λαχανικά στάζουν πάνω στο κρέας και τα μανιτάρια, με αποτέλεσμα υπέροχα ψημένα λαχανικά μαζί με ζουμερό κρέας και μανιτάρια.

Τι θα χρειαστείς: 

  • 1.5 κιλό χοιρινό σε μπουκιέ
  • 500 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
  • 2-3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2-3 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 3-4 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 συσκευασία πασσάτα ντομάτας (500γρ)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδορίγανηαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο σκληρό, γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή regato

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Μέσα στο ταψί μας, αλατιπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Βάζουμε το κρέας στο ταψί μας και φτιάχνουμε μια στρώση από μανιτάρια, μετά κρεμμύδια και πιπεριές.
  2. Καλύπτουμε με την πασσάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη ακόμα. Προθερμαινουνε τον φούρνο στους 250°C πάνω κάτω πυρά και βάζουμε το ταψί μας μέσα. Μετ’ από 30′ κατεβάζουμε στους 210°C και συνεχίζουμε για άλλα 30′.
  3. Ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τις ντομάτες σε στρώσεις. Ψήνουμε για άλλα 30′. 5′ πριν το τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. 
Πηγή: Savoir Ville