Στο Μπέλφαστ βρέθηκαν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας στα πλαίσια της πρώτης βασιλικής περιοδείας τους στην Βόρεια Ιρλανδία. 

Στη διάρκεια των τριήμερων συναντήσεων και εκδηλώσεων, Ουίλιαμ και Κέιτ επισκέφτηκαν συλλόγους και σχολεία, συναντήθηκαν με τοπικούς αξιωματούχους, ήπιαν μπίρα και έσφιξαν δεκάδες χέρια, καθώς πλήθος κόσμου τους υποδεχόταν θερμά όπου πήγαιναν. 
 

Μέσα στο πρόγραμμα ήταν και η επίσκεψη σε ένα μπαρ (πιθανότατα) όπου το πριγκιπικό ζεύγος έκανε διαγωνισμό… mixologist, κοινώς επιδόθηκαν σε διαγωνισμό κοκτέιλ.

Ουίλιαμ και Κέιτ άρχισαν να φτιάχνουν και να σερβίρουν ποτά και – στον επίσημο λογαριασμό τους στο – αναρωτήθηκαν: «Ποιος το έκανε καλύτερα;»

Βέβαια, στη περιοδεία δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Ενώ το ζευγάρι χαιρετούσε το συγκεντρωμένο πλήθος στο Μπέλφαστ, μια γυναίκα, έφερε σε δυσκολη θέση την Κέιτ Μίντλετον λέγοντάς της πως «η Ιρλανδία ανήκει στους Ιρλανδούς». Η γυναίκα αφού άπλωσε το χέρι και χαιρέτησε την πριγκίπισσα της είπε: «Χάρηκα για τη γνωριμία, αλλά θα ήταν καλύτερα αυτό γινόταν αν ήσασταν στη χώρα σας» και πρόσθεσε: «Η Ιρλανδία ανήκει στους Ιρλανδούς».

Ως σωστή Βρετανή γαλαζοαίματη, η Κέιτ δεν έδειξε την παραμικρή ταραχή, έκπληξη ή δυσαρέσκεια και συνέχισε να χαμογελάει πλατιά και να χαιρετά τον κόσμο.

Πηγή: skai.gr