Η Κατερίνα Διδασκάλου για το ρόλο της στο Μαύρο Ρόδο: «Ήρθε σαν μεγάλο δώρο»


«Μετά τη Μυρσίνη δε θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο», λέει η Κατερίνα Διδασκάλου.

Στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη κάθισε σήμερα η Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός, μετά από 11 χρόνια που πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Η Πόρνη από Πάνω», πλέον βρίσκεται στο θέατρο Μουσούρη στην παράσταση «Το Χελιδόνι».

«Κάποια στιγμή θα ξαναγίνει επετειακά μέσα στον Νοέμβρη γιατί ο κόσμος τη ζητάει», είπε η Κατερίνα Διδασκάλου για την «Πόρνη από Πάνω», ενώ για τη νέα παράσταση ανέφερε: «Ευχαριστώ στον Κάρολο Παυλάκη που με εμπιστεύτηκε και δέχτηκε σε ένα τέτοιο αστικό θέατρο να μπει το συγκεκριμένο έργο».

Η παράσταση αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στο gay μπαρ Pulse, τον Ιούνιο 2016 στο Ορλάντο των ΗΠΑ, αλλά και στις τραγωδίες στο Μπατακλάν, στη Νίκαια, στη Βαρκελώνη, χωρίς να μένει στον τρόμο. Μπροστά στην Αμέλια (Κατερίνα Διδασκάλου) και τον Ραμόν (Δημήτρης Τσίκλης) ανοίγονται δυο μονοπάτια: του μίσους και της απομόνωσης και το άλλο του διαλόγου και της κοινής διαδρομής.

Πάντα επίκαιρο, το θέμα της ομοφοβίας και του ρατσισμού απασχολεί τόσο την κοινωνία όσο και την τέχνη.

«Πρέπει να κάνουμε ζωντανό ακτιβισμό μέσα από το θέατρο. Στην παράσταση έρχονται γονείς μαζί με τα παιδιά τους και χαίρομαι γι’ αυτό. Αν μπορούμε μέσα από την τέχνη να ταυτιζόμαστε και μέσα από την ταύτιση να θεραπευόμαστε, είναι καλό», λέει η Κατερίνα Διδασκάλου.

Για το ρόλο της στο Μαύρο Ρόδο, η Κατερίνα Διδασκάλου είπε: «Το να παίζω τη μοναχή, για μένα που είμαι κοσμική, είναι υπέροχο γιατί μπαίνεις σε μια άλλη διαδικασία, σε έναν καινούργιο κόσμο. Βέβαια, με βοήθησαν πολύ οι μοναχές της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο. Το να γίνεις μοναχός δεν είναι αστείο, το ‘βαριά η καλογερική’ είναι απολύτως αληθινό. Μετά τη Μυρσίνη δε θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ήρθε σαν μεγάλο δώρο αυτός ο ρόλος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο MEGA που στηρίζει το θέατρο».

Πηγή: zappit.gr/