Φίλιππος Σοφιανός: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως συστημικό ον είχε μια συστημική δίκη»


“Το θέατρο είναι μια δουλειά που παίζει… μπαλάκια του ακροβάτη με τις ψυχές των ανθρώπων και εκεί δεν μπορεί να υπάρχειο τακτ” παραδέχεται ο Φίλιππος Σοφιανός.

Καλεσμένος της Μπέττυς Μαγγίρα βρέθηκε ο Φίλιππος Σοφιανός την Παρασκευή στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με αφορμή τη συμμετοχή στο Κόκκινο Ποτάμι. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στον χώρο του θεάτρου και όλα όσα ήρθαν στο φως για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Σοφιανός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με φοβίζει ειλικρινά σήμερα ο χώρος μας. Έχει πέσει πολύ μελάνι από πολλές σουπιές, όχι άδικα, νομοτελειακά όπως έχει πέσει μελάνι και στην πολιτική ζωή του τόπου. Δηλαδή την θολούρα που υπάρχει δεν θα μπορούσε να την γλιτώσει το θέατρο. Αν σκεφτείς ότι, όταν βγήκα εγώ το ’80 από το Εθνικό θέατρο, έβγαιναν 40 ηθοποιοί τον χρόνο και τώρα βγαίνουν 800 ή 1400, αυτό το αρχιπέλαγος της διάδοσης της πληροφορίας είναι φρίκη».

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως συστημικό ον είχε μια συστημική δίκη. Κανένας στον οποίο έχει απαγγελθεί κατηγορία για δώδεκα χρόνια φυλάκισης δεν βγαίνει έξω. Για παιδεραστία! Είναι βαριά, παιδιά, αυτά τα πράγματα! Και φαντάζομαι ότι διαλαλούσαν τα ΜΜΕ ότι αθωώθηκε για τους δύο αλλά πόσοι άλλοι δεν πήγαν; Για αυτο θεωρώ ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα

«Προσωπικά δεν έχω δει τέτοια πράγματα στον χώρο, εάν τα έβλεπα σίγουρα θα πάταγα πόδι. Το θέατρο είναι μια δουλειά που παίζει… μπαλάκια του ακροβάτη με τις ψυχές των ανθρώπων και εκεί δεν μπορεί να υπάρχειο τακτ. Μερικές φορές εκτροχιάζονται τα πράγματα γιατί το επιβάλλει, η στιγμή, η δουλειά και η αγωνία αλλά ότι γίνεται πάνω στη σκηνή, θεωρώ, ότι είναι νόμιμο» συμπλήρωσε ο Φίλιππος Σοφιανός στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στο OPEN.

Πηγή: zappit.gr/