Με την προσβολή του Έντσο Φεράρι στον Φερούτσιο Λαμποργκίνι, που ξεκίνησε μια «αιώνια» βεντέτα και «γέννησε» μια αυτοκρατορία, καταπιάνεται η νέα ταινία με τον ομώνυμο τίτλο LAMBORGHINI. 

Η εταιρεία Lamborghini ιδρύθηκε το 1963 από τον Λαμποργκίνι. Το 1963, ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι, με απώτερο σκοπό να ανταγωνιστεί τη Ferrari, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του δημιουργώντας τα δικά του «υπεραυτοκίνητα», πετυχαίνοντας τα μοντέλα της Lamborghini να αποτελούν σύμβολα της απόδοσης και του πλούτου.

Ο Λαμποργκίνι γεννήθηκε σε μια οικογένεια αμπελουργών από την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα και ενδιαφερόταν πάντα για τη μηχανική. Μετά την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, εκμεταλλεύτηκε την μεταπολεμική ανάγκη για αγροτικές προμήθειες, βάζοντας στρατιωτικές μηχανές σε ελκυστήρες και τρακτέρ.
 

Έχοντας μια Ferrari, στις αρχές του ’60 ο Λαμποργκίνι συνάντησε τον Φεράρι και άρχισε να του κάνει παράπονα και να του δίνει τεχνικές οδηγίες βελτίωσης του αυτοκινήτου του, κυρίως για τον συμπλέκτη!

«Ο συμπλέκτης και το αυτοκίνητο είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι ο οδηγός. Μπορεί να είσαι καλός στο να οδηγείς τρακτέρ, αλλά δεν ξέρεις να οδηγείς μία Ferrari» απάντησε υπεροπτικά ο μεγιστάνας Έντζο!

Οργισμένος από την προσβολή, ο Λαμποργκίνι αποφάσισε να αντεπιτεθεί, κατασκευάζοντας καλύτερα σπορ αυτοκίνητα από του Φεράρι. Ήταν η αρχή ενός θρύλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων ο Φρανκ Γκρίλο (Λαμποργκίνι), ο Γκάμπριελ Μπερν (Φεράρι) και η βραβευμένη με Όσκαρ Μίρα Σορβίνο. 

Πηγή: skai.gr